Královský záchranář v akci: Kate kouká, William zasahuje... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Královský záchranář v akci: Kate kouká, William zasahuje...

William šel muži okamžitě nezištně pomoct.
William šel muži okamžitě nezištně pomoct. (Foto EPA)

Britský princ William (34) zužitkoval své zkušenosti coby záchranář. Při návštěvě školy v Essexu se za ním skácel poručík Jonathan Douglas-Hughes (72) a on mu okamžitě přispěchal na pomoc.

Královští manželé se ve městě Harlow zúčastnili společenské akce, kde princ v rámci kampaně na podporu mentálního zdraví dětí upozorňoval na nebezpečný tlak, jemuž jsou dnešní mladiství vystaveni. Při vítání s představiteli města za nimi stál i postarší muž ve slavnostní uniformě s mečem a ostruhami. Zničehonic se ale sesunul k zemi. A zatímco vévodkyně Kate (34) v šoku jen zírala, William se pohotově vrhl k němu... „Omlouvám se za to,“ hlesl hodnostář, když mu William pomáhal na nohy. „Ne, to je v pořádku,“ odvětil princ. A když se důstojník zmátořil, přišel i s vysvětlením, co ho do kolen dostalo. Kupodivu to ale nebyla krása Kate. „Prostě jsem zakopl o betonový sloupek, který byl za mnou,“ vysvětlil.

 

Copak je to za vojáka?
V uniformě se předvedl i princ Charles (67), který se zúčastnil výročí, kde si Britové, Francouzi a Novozélanďané připomínali 100 let od vypuknutí bitvy na Sommě. Zřejmě nejkrvavější střetnutí 1. světové války skončilo v listopadu 1916 v podstatě bez výsledku, i tak se ale zapsalo do dějin – Britové v něm poprvé nasadili obrněná vozidla.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.