Divoké Prázdniny Kotka, Prachaře a Hádka v Provence | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Divoké Prázdniny Kotka, Prachaře a Hádka v Provence

Prázdniny v Provence
Prázdniny v Provence (Prázdniny v Provence)

Vojta Kotek, Jakub Prachař a Kryštof Hádek předvedou v nové komedii svoje divoké Prázdniny v Provence. Ve filmu hrají tři kamarády a členy kapely, kteří se z minuty na minutu rozhodnou utéct do Francie k tetě jednoho z nich. Tady se poflakují, užívají si nečekanou volnost, vrství bláznivé situace a potkávají místní postavičky, včetně krásné dívky, která umí lámat srdce.  


 

 Jak je neznáte

Hodný hoch Vojta Kotek šokuje a ve filmu je potetovaný téměř od hlavy k patě. „Jsem jeden z party kamarádů a členů kapely, kteří zdrhnou do Francie. Zároveň ale hraju i nadšeného botanika, kterého zajímá všechno zelené a vůbec všechno, co roste. Kam přijdu, tam prošmejdím zahradu a všechny stromy a keře,“ říká ke své roli trochu tajuplně a s širokým úsměvem Vojta Kotek. Vojta Kotek naráží na fakt, že jeho postava je vášnivým kuřákem marihuany a když jí dojdou zásoby z domova, musí začít improvizovat a najde netradiční uplatnění pro drahé a vzácné lanýže.

Jakub Prachař se pak představí jako lidový filosof, který neustále trousí moudré hlášky a svým kamarádům tím leze trochu na nervy. „Hraji frontmana kapely, který vidí věci, které ostatní lidé nevidí, a říká věci, kterým ostatní moc nerozumí. Všichni se o něm myslí si, že je idiot. Ale na konci se ukáže, že co říkal, byla pravda,“ usmívá se Jakub Prachař. „Když o tom tak přemýšlím, hraju asi trochu blbce,“ směje se Jakub, který ve filmu předvede asi nejzábavnější břišní tanec v dějinách českého filmu. 

 

Divoké natáčení

Film se natáčel přímo ve Francii v Provence v městečku Six-Fours-les-Plages ležícím na pobřeží mezi Marseille a Nice. Štáb i herci strávili několik týdnů společně v domě na jihu Francie, a přestože se plnil natáčecí plán, letní atmosféra natáčení spojená s geniem loci se prolínala s tou filmovou. Točili jsme přímo v Provence a byl to výlet hodně podobný tomu, jako mají ty kluci, které hrajeme. Ve Francii jsme byli pár týdnů v jednom kuse všichni dohromady. Byl to vlastně takový filmový letní tábor“ vzpomíná Kryštof Hádek. Ten hraje ve filmu nesmělého člena party, který ale postavě Vojty Kotka přebral už dvě holky.

„Díky tomu to bylo úplně výjimečné natáčení a atmosféra v reálu a atmosféra filmu si byla v lecčems podobná,“ doplňuje Kryštofa Jakub Prachař. Nutno podotknout, že atmosféra filmu je poměrně divoká a hlavní postavy si hlavně užívají. Ve volném čase došlo i na casino. „Měli jsme i někdy volno a já jsem tam byl úplně poprvé v casinu,“ vypráví Vojta Kotek. „Vlezli jsme ale do casina pro důchodce a mohli jsme si dát jenom džus“, směje se Vojta. 

 

Nahá Jana Krausová

„Hraju tetu Vojty Kotka, ke které tři kamarádi a hlavní postavy utečou do Francie. Žiju tam sama a najednou mám v domě tři mladý kluky a Vladimír do filmu dostal takové jemné napětí i otázku, jestli jednoho z nich svedu,“ říká ke své roli Krausová. V jedné žhavé scéně se dokonce objeví s odhalenými ňadry.  

 

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.