54 let od smrti Marylin Monroe (†36)! Otazníky stále zůstávají… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

54 let od smrti Marylin Monroe (†36)! Otazníky stále zůstávají…

Už 54 let uplynulo od smrti Marylin Monroe.
Už 54 let uplynulo od smrti Marylin Monroe. (Foto: ara)

Dnes je to přesně 54 let, od doby, cobyla slavná Marylin Moroe nalezena mrtvá. Okolnosti úmrtí slavného slavného sexsymbolu však stále nejsou vyjasněné.

Mrtvolu Marylin Monroe objevila 5. Srpna 1962 hospodyně Eunice Murrayová v domě v Brentwoodu v Los Angeles, která zároveň popsala i poslední hodiny života herečky. Ráno před smrtí Marylin velmi špatně spala, byla unavená, bledá a nezdravě pohublá. Volala svému psychiatrovi, druhý den í hospodyně našla mrtvou v posteli, obličejem dolů, v ruce měla telefonní sluchátko a prázdnou lahvičku s barbituráty.

Soudní lékař prohlásil, že šlo pravděpodobně o sebevraždu. Vzhledem k tomu, že 20. Července měla podstoupit potrat, dodnes se vedou spekulace, že čekala dítě s prezidentem Kennedym, s tím se však měla dva měsíce před smrtí rozejít. Ještě mu stihla zazpívat k narozeninám v Madison Square Garden, pak jejich vztah náhle skončil. Aby toho na ni nebylo málo, pár dní před smrtí s ní navíc ukončilo smlouvu filmové Fox Studio kvůli její nespolehlivosti.

Lékař uvedl, že zemřela na předávkování, měla v žaludku sedmačtyřicet kapslí nembutalu. Podle jiné zprávy se v jejím žaludku nenašlo nic. Dokonce to prý vypadalo, že její tělo na postel někdo položil. Její nohy prý byly dokonale nataženy, což neodpovídá zhrouceným tělům lidí, kteří se opravd předávkovali prášky.

 



Přečtěte si
ivoadler
5. 8. 2016 • 10:06

Pane Bože, je to možný, že už je to tolik let? Stává se ze mně nechutný pamětník. Ale božskou Marylin ať vezme čert. Nejsem filmový historik.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.