Děsivé tajemství Toma Cruise: Mohl zemřít v raketoplánu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Děsivé tajemství Toma Cruise: Mohl zemřít v raketoplánu!

Jako pilot Maverick v Top Gunu.
Jako pilot Maverick v Top Gunu. (Foto Profimedia.cz)

Když v roce 2003 zahynulo sedm astronautů z paluby raketoplánu Columbia, měl mezi nimi sedět i Tom Cruise (53)! Ne, to není verze hollywoodského scénáře. Americký herec prý absolvoval tajný výcvik NASA a zvažovalo se, že by byl členem posádky právě osudného letu Columbie!

Raketoplán před 13 lety vstoupil do atmosféry, ale NASA s ním pouhých 16 minut před plánovaným přistáním ztratila kontakt. Pak přišla zdrcující zpráva: „Stroj se při rychlosti 5,5 km/s rozpadl ve výšce 63 km nad Texasem. Všichni členové posádky jsou mrtví!“
Jak teď odhalil britský deník The Sun, členem posádky měl být i Cruise, jenž se proslavil coby pilot v legendárním Top Gunu (1986).

Nakonec ale z jeho cesty sešlo a on díky tomu unikl jisté smrti. „Tom chtěl vždycky být astronautem, dokonce si sám pilotuje i vlastní Gulfstream IV,“ prozradila režisérka Toni Meyers, která s ním spolupracovala na snímku Space Station 3D. „Byl z toho nadšený a chtěl se stát součástí vesmírného programu Space Shuttle,“ doplnila Meyers, proč pak Cruise absolvoval tajný výcvik na Floridě.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.