Režisér Četnických humoresek: Natočil smrt partnerky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Režisér Četnických humoresek: Natočil smrt partnerky!

Včerejší díl s názvem Loupežník byl poznamenán osobní režisérovou tragédií.
Včerejší díl s názvem Loupežník byl poznamenán osobní režisérovou tragédií. (Foto ČT, ara)

Brutální vražda milované dívky! Ta poznamenala v mládí Antonína Moskalyka (†75) natolik, že na ni až do smrti nezapomněl. Rána do srdce, která se nikdy nezacelila, byla pro režiséra právě reprízovaných Četnických humoresek tak velká, že se ji dokonce rozhodl natočit.

„V tom seriálu mám vyloženě příběhy, které se staly mně osobně. To je například ta utopená holka u potoka z dílu Loupežník. To se skutečně stalo,“ prozradil režisér krátce před svou smrtí v rozhovoru pro Českou televizi. „Byla to moje přítelkyně, skoro jsme se vzali. Našli ji znásilněnou, utopenou u potoka,“ vzpomínal na děsivý zážitek z mládí.


Zavražděná dívka ale nebyla zdaleka jediná oběť zločinu, která se dočkala zfilmování. „Ty náměty byly inspirovány skutečnými případy. My jsme je soustředili na prostředí četnické pátrací stanice v Brně, která působila na obrovském území celé jižní Moravy,“ prozradil policejní rada Michal Dlouhý (53), jeden z nejzasvěcenějších znalců předválečného československého četnictva.

Leopold Haverl (†79): Podivné úmrtí!
Představitel zámeckého pána z epizody Beáta Leopold Haverl (†79), který zemřel minulý pátek, mohl prý žít. Podle serveru čas.sk při převozu slovenského herce záchranáři pochybili a ztratili drahocenné minuty, které dost možná rozhodovaly o hercově životě. Nejprve ho totiž odvezli do špitálu v centru Bratislavy, kde ho však odmítli přijmout, protože měli plno. V druhé nemocnici se ho už zachránit nepodařilo. Nyní se Slováci přou, čí to byla chyba.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.