Policejní rada Dočekal (†74): Jak opil Rudolfa Hrušínského! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Policejní rada Dočekal (†74): Jak opil Rudolfa Hrušínského!

Dočekal spolupracoval jako odborný poradce na mnoha filmech. Při natáčení se setkal mimo jiné také s Rudolfem Hrušínským.
Dočekal spolupracoval jako odborný poradce na mnoha filmech. Při natáčení se setkal mimo jiné také s Rudolfem Hrušínským. (Foto Aha! – Pavel Machan, David Kundrát)

Vyšetřoval ty nejzávažnější zločiny! Policejní rada Miloslav Dočekal (†74) však před týdnem zemřel a v pátek měl pohřeb. Zpočátku být poldou vůbec nechtěl a toužil být hvězdou stříbrného plátna. S mnoha herci ale kamarádil a byly z toho zajímavé historky.

Rudolf Hrušínský starší točil film Případ ztracené řeky v městečku Sázava. Dočekal dělal filmařům poradce. Pobývali v hostinci a Hrušínský měl kvůli cukrovce zakázáno pít. Jeho manželka mu denně jezdila píchat inzulin. „Jednou při obědě mi říkal, pane detektive, dejte si pivo. Vymlouval jsem se, že pojedu autem, ale znovu naléhal, ať si ho dám na něj. Tak jsem si ho objednal. On ho vypil, pak druhé, třetí… Najednou přišla klapka, že se má jít natáčet. Mistr vykročil a nevešel se do dveří,“ vyprávěl detektiv. Herec se nejistou chůzí vydal k řece, kde měl podle scénáře v jakési náplavě hledat psa.


„Měl jsem výčitky svědomí, chodil jsem pořád za ním, abych byl připraven skočit do vody a pomoci mu. Vtom se ale projevilo jeho obrovské mistrovství. Jakmile dala klapka pokyn k natáčení, byl rázem fit a roli zvládl fantasticky,“ popisoval Dočekal.



Přečtěte si
jity
25. 1. 2016 • 09:22

hrušínského snad nebyl problém opít.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.