Senzační objev! Dinosaurus-zabiják Největší všech dob! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Senzační objev! Dinosaurus-zabiják Největší všech dob!

Tenhle Dinosaurus by slupnul velkého psa jako malinu.
Tenhle Dinosaurus by slupnul velkého psa jako malinu. (: ČTK)

BUENOS AIRES – Senzační objev! Argentinští a kanadští vědci našli v Argentině pozůstatky největšího masožravého dinosaura všech dob. Zvíře, které dostalo jméno Mapusaurus rosea.

Senzační objev! Argentinští a kanadští vědci našli v Argentině pozůstatky největšího masožravého dinosaura všech dob. Zvíře, které dostalo jméno Mapusaurus rosea, žilo před stovkami milionů let a se svou výškou 12,5 metrů se tyčilo nad Tyrannosaurem rexem a Giganotosaurem, kteří byli doposud považováni za nejvyšší známé masožravé dinosaury. Kliknutím zvětšeteNa místě se našly stovky kostí, což dokazuje skutečnost, že tento druh žil ve skupinách. Dosud přitom převládal názor, že masožraví dinosauři patřili spíše k osamělým lovcům. Mapusaurus byl vybaven velice ostrými zuby, a tak byl schopen lovit i největšího známého dinosaura všech dob – 40 metrů dlouhého a 100 tun vážícího býložravého Argentinosaura.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.