Richard Müller (54): Jak vznikal šlágr Po schodech! Málem nebyl... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Richard Müller (54): Jak vznikal šlágr Po schodech! Málem nebyl...

Richard Müller si v osobním životě prožil i několik divokých období, písnička Po schodoch ho ale provází po celou hudební kariéru.
Richard Müller si v osobním životě prožil i několik divokých období, písnička Po schodoch ho ale provází po celou hudební kariéru. (Frekvence 1)

Slovenský zpěvák je schopen ze svých alb sestavit několik repertoárů, ale přesto se žádný jeho koncert neodbude bez písničky Po schodech. Vznikla v roce 1986 a vůbec nebylo jisté, že se stane hitem.

Dnes Richard Müller tuto píseň zpívá v několika úpravách, aby se mu neznechutila. Její začátek ale vůbec nebyl nijak slavný ani oslnivý. Zpěvák o ní na serveru Novinky řekl:  "Když jsme dokončovali první album Banketu Bioelektrovízia, bylo nám ve vydavatelství Opus řečeno, že by bylo dobré mít pod nějakou písní podepsaného nějakého tehdejšího renomovaného autora. Já měl vždycky rád Vašo Patejdla ze skupiny Elán, a tak jsem se mu rozhodl přinést dva své texty a požádal jsem ho, jestli by k nim nenapsal hudbu. Pamatuju si přesně, že jsem přišel do jeho maličkého pokoje, kde měl pouze hudební nástroje, on sedl ke klavíru, já stál nad ním a tehdy mi poprvé písničku Po schodoch zahrál. Když skončil, oba jsme mlčeli. Teprve po chvíli mi řekl, že jestli se mi nelíbí, tak ji nemusím natáčet. Já mu odpověděl, že se mi líbí, ale v podstatě jsem lhal, protože jsem z ní ve skutečnosti vůbec nebyl odvázaný. Bylo to tedy pro mě takové nechtěné dítě, které ale po čase zaznamenalo triumfální úspěch."

 

Autor:  al

Přečtěte si
ivoadler
28. 1. 2016 • 10:56

Jeho písničky nejsou špatný, ale on je kretén.

dandova
25. 1. 2016 • 16:14

nafta
24. 1. 2016 • 23:50

Pýtal som sa ho na teba a povedal, že radšej si ho odreže než ti ho požičia. Takže nič moc.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.