Zdeněk Troška zamořil Kampu! Zůstaly po něm smrad a vosy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zdeněk Troška zamořil Kampu! Zůstaly po něm smrad a vosy!

O princezně Jasněnce a létajícím ševci Hlavní role vytvořili Michaela Kuklová a Jan Potměšil.
O princezně Jasněnce a létajícím ševci Hlavní role vytvořili Michaela Kuklová a Jan Potměšil. (Foto Aha!: Daniel Černovský, ara)

V horor se pro obyvatele pražské Kampy změnila pohádka O princezně Jasněnce a létajícím ševci. Shnilé ovoce a mraky vos v době jejího natáčení dohnaly starousedlíky k nepříčetnosti a stížnostem na magistrát!

Únos Michaely Kuklové (47) čarodějnicemi z tržiště patřil k nejnáročnějším scénám celého filmu. Nejen, že se muselo na prostranství Kampy umístit 30 stánků se zeleninou, ovocem, pečivem, rybami a dalšími zvířaty, ale navíc natáčení zkomplikovalo počasí. A to byl největší kámen úrazu. Jelikož se na místě natáčelo s pauzami několik dní, byla naprostá většina potravin vzhledem k deštivému počasí a abnormálně vysokým teplotám po ostatní dny v nepoužitelném stavu. „Někteří obyvatelé Kampy se dokonce obrátili na magistrát a stěžovali si na zápach a obrovské množství vos a jiného hmyzu,“ zavzpomínal jeden z pamětníků. Proto museli filmaři zajistit úklidovou četu a všechny zkažené potraviny urychleně odvézt na skládku.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.