Táborský, Etzler a spol.: Skončí na dlažbě? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Táborský, Etzler a spol.: Skončí na dlažbě?

Miroslav Táborský má sice příjmy i z filmu a dabingu, přesto mu ale osud Divadla v Řeznické není lhostejný.
Miroslav Táborský má sice příjmy i z filmu a dabingu, přesto mu ale osud Divadla v Řeznické není lhostejný. (Popron Music)

Nejsou volby, a přesto herci Miroslav Táborský (56) a Miroslav Etzler (50) vyrážejí do pražských ulic s petičními archy. Důvod? Grantová komise Magistrátu hl. města Prahy vyškrtla jejich Divadlo v Řeznické ze seznamu a nechce mu v příštím roce přispět ani korunou.

Toto divadlo hraje od roku 1980 a právě v 35. roce činnosti mu hrozí zánik. Jeho herci to ale nechtějí dopustit, a proto organizují petici za záchranu divadla. Pokud získají aspoň tisíc podpisů, bude se peticí muset radnice znovu zabývat. Miroslav Táborský odmítá zdůvodnění magistrátu, že tato scéna dlouhodobě ztrácí jedinečnost své programové nabídky, a v deníku Blesk se nechal slyšet: „Myslím, že celý systém grantů je špatný.“ Naráží na to, že letošní cenu Thalie získala Vilma Cibulková ve hře Leni, která byla uvedena právě v Divadle v Řeznické. Jasno má i Miroslav Etzler (na snímku pod článkem), který prohlásil: "Do Řeznické chodí hlavně mladé publikum. Musíme divadlo zachránit."

Miroslav Etzler

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.