Mistrovství Česka v přípravě bramborového salátu: Kohák vybíral šampiona! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Mistrovství Česka v přípravě bramborového salátu: Kohák vybíral šampiona!

Jakub Kohák s jedním z bramborových výtvorů.
Jakub Kohák s jedním z bramborových výtvorů. (Foto Aha!: Alexandr Malachovský)

Vánoce se blíží a Nedělní Aha! už ví, kdo umí připravit nejlepší bramborový salát v Česku! A co víc, zná i vítězný recept!

Ve středočeské obci Mratín včera proběhlo tradiční Mistrovství České republiky v přípravě bramborového salátu Hellmann´s Cup 2015. Šéfem poroty byl známý herec a režisér Jakub Kohák(41).

Svůj kuchařský um předvedli nejen profesionální kuchaři či kuchařští učni, ale také amatéři. Soutěžící vytvořili tříčlenné týmy, kterých bylo 17. Porota hodnotila bramborové saláty podle pěti kritérií. „Chuť, vzhled, vůně, originalita a celkový dojem. Důležitým faktorem byla ale také čistota,“ popsal předseda poroty Kohák.

Soutěžící měli za úkol během 60 minut připravit 2 kg bramborového salátu. Veškeré ingredience záležely čistě na nich. Jedinou povinnou surovinou byly brambory.
Z vítězství se nakonec radoval veterinář Martin Pánek z Jeseníku s týmem. Pro porotu žádné překvapení, mistrem ČR v přípravě bramborového salátu se totiž stal už popáté v řadě! „Gratulujeme, ale příště už nejezděte,“ glosoval s úsměvem u vyhlašování vítěze Kohák.

Ingredience vítězného receptu
2 kg brambor (tří druhů), 4 mrkve, žlutá, červená a bílá cibule, 3 šalotky, 2 lahůdkové cibulky, 5 sterilovaných okurek, červená kapie, 4 vejce (z více dvorů), 8 křepelčích vajíček, 3 stonky řapíkatého celeru, 3 jablka různých odrůd (gdánský hranáč, malinové holovouské a kalvil červený), 5 lžic zeleného hrášku, 4 lžíce majonézy, 4 lžíce tatarské omáčky, 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř, med.

Vítězný tým veterináře Martina Pánka.

 

Mistrovství České republice v přípravě bramborového salátu Hellmann´s Cup 2015

Přečtěte si
reiner
30. 11. 2015 • 13:23

A to má být bramborový salát ?? Přeplácané a Kohák k tomu ....

-bello-
30. 11. 2015 • 10:43

Vidím obr. bezdomáče a oko mi padlo na slovo čistota, dál to nečtu, poněvadž první by měl být čistý Kohák , tj. umejt, ostříhat a oholit.Toho bych nepustila přes práh, natož k salátu

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.