Místo posledního odpočinku Jiřího Krytináře (†68): Tady ho pochovají! U kostela, který explodoval v Labyrintu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Místo posledního odpočinku Jiřího Krytináře (†68): Tady ho pochovají! U kostela, který explodoval v Labyrintu

V Doubravníku bude herec Jiří Krytinář (†68) pochován.
V Doubravníku bude herec Jiří Krytinář (†68) pochován. (Foto Aha!: Marek Pátek, Jiří Nováček, ara)

Přestože žil poslední roky v Jablonci nad Nisou, bude Jiří Krytinář (†68) pochován se svou rodinou v Doubravníku na Moravě. Shodou náhod spočine kousek od kostela, který v právě skončeném seriálu ČT Labyrint nechal režisér Jiří Strach (41) vyhodit do povětří!

O rodinný hrob se nejmenší český herec staral ještě krátce před svým nečekaným odchodem. „S bráchou jsme se rozhodli, že ho zrekonstruujeme s pomocí architekta a uděláme z něj parádní hrobku. Je to smutné, když si uvědomím, že si vlastně bratr zařídil hrob – jako by předvídal, že tady dlouho nebude...“ svěřil deníku Aha! Krytinářův bratr Josef na pondělním pietním aktu v Jablonci. Máme tam rodiče, babičku s dědečkem a ještě našeho dalšího bratra, který zemřel za války,“ dodal Josef.

Nedaleko hřbitova, kde bude herec pochován, stojí kostel Povýšení svatého Kříže, který důvěrně znají diváci Labyrintu jako místo, kde se »zjevila« černá madona a při výbuchu zahynul farář v podání Radka Holuba (47). Reálně jsme točili na dvou místech. To, co je nad zemí, je Doubravníku, ale podzemí bylo Znojmě. Jelikož hrozilo poškození kostela, nemohli jsme si dovolit skutečný výbuch. Celá situace je tedy kombinací schopností pyrotechniků, rekvizitářů a triků. No a triky v tomto případě hrají významnou roli,“ řekl Aha! dramaturg seriálu David Ziegelbauer.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.