Jiří Langmajer a vraždy podle obrazu! To je Labyrint | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Jiří Langmajer a vraždy podle obrazu! To je Labyrint

Jiří Langmajer jde po každé stopě jako ohař.
Jiří Langmajer jde po každé stopě jako ohař. (Foto: ČT, ara)

Krajský politik napíchnutý na kůlu a probodnutý mečem! Nahý muž pověšený za ruce v udírně!  Mysteriózní detektivní seriál Labyrint v hlavní roli s Jiřím Langmajerem (49) je postaven na řadě rituálních mordů. Předlohou jim je slavný obraz Poslední soud malíře Hieronyma Bosche (†66).

„Obraz jako vraždící inspirace, jako alfa a omega celého příběhu? Proč ne. Všichni ho znají, kunsthistorikové zkoumají. Děj i téma se přes veškeré lokální brněnské ukotvení může stát srozumitelným či uchopitelným pro celoevropské publikum,“ tak režisér Jiří Strach (41) odpovídá na otázku, proč se rozhodl zfilmovat scénář Petra Hudského (†43). „Velmi se děsíme toho, pokud by se někdo tímto seriálem inspiroval. Mysteriózní až metafyzický rozměr se tam postupně dostává víc a víc. To mě na tom nejvíce bavilo,“ dodal režisér. Při pohledu na obraz je jasné, že se mají diváci ještě na co těšit!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.