Slavík Gott mazi trampy: Fotil se s nebožtíkem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Slavík Gott mazi trampy: Fotil se s nebožtíkem!

Mistr potěšil návstěvníky festivalu svými osvědčenými hity.
Mistr potěšil návstěvníky festivalu svými osvědčenými hity. (Foto Aha!: Marek Pátek)

Vrátil se ke svým kořenům! Zpěvák Karel Gott (76) vystoupil v sobotu na festivalu Trampský širák u obce Štoky, a vrátil se tak po letech do prostředí, ve kterém začínal zpívat. A dokonce zkusil i recept ze svého mládí – popadl kytaru a začal balit holky.

„Je to přesně 60 let, co jsem začínal zpívat u ohňů na akcích, kterým se říkalo trampský potlach. Takže se vlastně vracím ke svým kořenům,“ řekl deníku Aha! Gott oblečený v černých kalhotách, košili a v krémovém šedivém saku. Na nohu měl pravé kovbojské boty!  „Pěkně jsem si je vyleštil,“ smál se Karel a prozradil, jak v dobách svých začátků balil holky. „Pod heslem – nemůžeš zavadit o pěknou holku? Kup si kytaru – jsem si ji tedy koupil. A mělo to účinek,“ zavzpomínal Gott a na chvíli se zkusil do svých mladých let vrátit.

„Sednu si tady na ten pařez, zabrnkám pár tónů a uvidím, jestli se nějaká dívka objeví,“ smál se zpěvák. Po pěti minutách ho obklopil dav fanynek. „Děkujeme, že jste přijel,“ tleskaly a skandovaly. „Vás tady je. Je vidět, že ta kytara pořád zabírá,“ radoval se Mistr.Fanynky ho pak vyprovodily až k malému jevišti v přírodní aréně, kde hodinu sázeldo několika tisíc trampských i přímo svých fanoušků osvědčené hity. Nezapomněl ani na své country pecky jako Ráno jedu dál, Léta prázdnin nebo To musím zvládnout sám.

Foto s nebožtíkem? Kdepak, dvojník Tučného
Karla Gotta na Trampském širáku naprosto odrovnalo setkání s dvojníkem zesnulé country legendy Michal Tučného (†48). „Vypadáte úplně jako on! Opravdu,“ řekl Rosťovi Fišerovi, zpěvákovi kapely Michal Tučný Revival Plzeň. „Michal byl skvělý chlap a chybí tady,“ dodal Karel

  



Přečtěte si
ararat
10. 9. 2015 • 17:15

smrade ty ani nevíš o čem to vlastně píšeš?.....nevíš co to znamenal být trempem....

-bello-
8. 9. 2015 • 00:53

dyť kecá ani on ani jeho kámoš Štajdl vůbec netrempovali , to byli byl kavárenský typy.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.