Japonská horečka Vágnerovi vydělá: Holky z naší školky po 30 letech frčí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Japonská horečka Vágnerovi vydělá: Holky z naší školky po 30 letech frčí!

Hit Stanislava Hložka a Petra Kotvalda se líbí i v Japonsku!
Hit Stanislava Hložka a Petra Kotvalda se líbí i v Japonsku! (Foto: Roman Souček, Zbyněk Pecák, Marek Pátek, Pavel Machan,ara)

Český hit století slaví úspěch na opačném konci světa! Zpočátku šlo o srandu, ale hit se v Japonsku líbí a následuje tak Mládkova Jožina z bažin, který se v roce 2000 dočkal svého comebacku mezi posluchači v Rusku, Maďarsku a Polsku.

„Byla to vlastně zpočátku jenom hra,“ říká autor písně Karel Vágner (72) a popisuje, jak na začátku stála sázka mezi ním a producentem Jiřím Paulů (66). S tím se vsadil, že písničku odvysílá jedno ze čtyř celoplošných rádií v Japonsku. „A ono se to opravdu stalo letos 27. února. Nedával jsem tomu moc šancí, takže jsem prohrál,“ svěřil hudební skladatel Blesku s tím, že prohraná sázka ho nemrzí.

„Na sociální síti je spousta nadšených ohlasů, které chtějí, aby pro ně velice exotická písnička znovu zazněla,“ popsal Paulů reakci japonských posluchačů.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.