Troška se brání: Nejsem boháč! Za film beru jen 1,3 milionu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Troška se brání: Nejsem boháč! Za film beru jen 1,3 milionu!

Režisér Zdeněk Troška vysvětluje, že není žádný zbohatlík.
Režisér Zdeněk Troška vysvětluje, že není žádný zbohatlík. (Foto Aha! – Marek Pátek, Pavel Machan, Petr Novotný, ara)

Desítky milionů korun! Tolik vydělávají filmy oblíbeného režiséra Zdeňka Trošky (61). Sám z velkých peněz ale nic nemá. Za to, že přitáhne stovky tisíc diváků do kina, bere jen drobné!

Každý film, který natočí, se stává diváckou bombou a je předem jasné, že půjde o nejnavštěvovanějsí film roku. Producenti vždy tuší, že si budou mnout ruce. Mohlo by se tak zdát, že si kapsu namastí i Zdeněk Troška.
„Tak to rozhodně není, já dostávám peníze za práci, kterou odvedu. To, kolik na film přijde lidí, v tom nehraje žádnou roli,“ vysvětlil Nedělnímu Aha! Zděněk Troška.

Vydělá producent
A kdo je producent úspěšných filmů? „Jsou to čtyři lidi, kteří i v dnešní době dokážou sehnat peníze na natáčení filmu. Je skvělé, že tu práci pak dají mě a za to jsem jim vděčný,“ prozradil Troška, kdo inkasuje peníze za vysokou náštěnost v kinech na jeho komediích.

Bere jen drobné!
Lidé považují hvězdného režiséra za milionáře, opak je však pravdou. „Na jednom dílu z trilogie Babovřesky pracuji průměrně tak 14 měsíců. Za scénář mám 400 tisíc a za režii 900 tisíc, to opravdu nejsou žádné závratné sumy, a navíc je následně musím zdanit,“ vysvětlil finanční poměry Troška.

Prosby mnoha lidí o peníze: Myslí si, že jsem bohatý!
Po každém uvedení Troškových filmů dostává prosby o peníze od lidí v nouzi. „Jednou mi přišlo dokonce 72 žádostí a dopisů od lidí. Prosí mě o peníze na nový kotel, na léky, na novou střechu. Rád bych jim pomohl, ale opravdu nejsem milionář, jak si lidi představují,“ prozradil smutně Zdeňek Troška.

Nová pohádka letos nebude: V červnu točím komedii!
Svůj záměr pustit se do příprav natáčení další pohádky Troška odkládá. Před týdnem se mu dostal od amatéra do ruky nápad na komedii a Zdeňek má jasno. „Tenhle námět musím natočit a už na něm pracuji. Bude se odehrávat na malém městě a tímto filmem by se mohla vrátit poetika filmů pana Macourka a Vorlíčka. Ti natočili skvělé komedie jako Čtyři vraždy stačí drahoušku, Dívka na koštěti nebo Jak utopit Dr. Mráčka. Točit začínáme 15. června,“ prozradil Troška.


Úspěšné filmy Babovřesky 1 a 2: Přilákaly skoro milion diváků!
Babovřesky 1 přilákaly do kin podle Unie filmových distributorů celkem 652 458 diváků, kteří za vstupenky utratili 86 milionů korun a udělali z filmu nejnavštěvovanější snímek roku 2013. U pokračování už byla návštěvnost slabší, konkrétně 245 494 diváků. Přesto Babovřesky 2 vydělaly v kinech 32 milionů a skončily za loňský rok v návštěvnosti na solidním šestém místě. Jak dopadne třetí pokračování?



Přečtěte si
univerzalnizena
1. 2. 2015 • 21:15

kiwi65
1. 2. 2015 • 18:29

Výdělek odpovídá hodnotě rádoby děl.Ať natočí co natočí je to stále stejná slátanina.Všechno na jedno kopyto.

univerzalnizena
1. 2. 2015 • 16:32

pelagie
1. 2. 2015 • 13:42

co slovo to "perla"...musíte být ale hodně nar....ý, že ???

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.