Svědek vyklízení vily Bartošové: Rychtář bral jen obrazy s podpisem kvůli ceně! A vybral i skrýš pod schody… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Svědek vyklízení vily Bartošové: Rychtář bral jen obrazy s podpisem kvůli ceně! A vybral i skrýš pod schody…

Obrazy, které malovala Bartošová, mají dnes vysokou hodnotu.
Obrazy, které malovala Bartošová, mají dnes vysokou hodnotu. (Foto Aha! – Marek Pátek, Pavel Machan, ara)

Není nic horšího, než když se z vašeho nejbližšího přítele stane váš nepřítel. Zvlášť, když na vás práskne věci, které byste vy sami nevypustili z úst ani v mučírně…

Josef Rychtář (56), truchlící vdovec po Ivetě Bartošové (†48), má ve svém příbytku v Říčanech vystavené obrazy své zesnulé ženy. Říká, že jsou to dárky od Ivety a že pro něj mají nesmírnou cenu. Podle Stanislava Lysého, známějšího pod přezdívkou zvukař Standa, ale vdovec ve vile některé obrazy Ivety nechal. A za vším byl podle něj obyčejný kalkul.

Rychtář se synem Janem se při odvozu Ivetiných věcí z Uhříněvsi chovali podle Stanislava více než zvláštně. „Co jsem viděl na vlastní oči, byl odvoz obrazů, které Iveta namalovala ještě v době, kdy nebyla s Pepou,“ řekl Standa, kterým tím ale zároveň naznačil, že nešlo jen o dárky. A to není vše.

„Brali jenom ty s podpisem, protože se shodli, že jenom ty mají nějakou cenu. Ty bez podpisu nechali bez povšimnutí?“ šokuje v Sedmičce Lysý, podle kterého si Josef z domu odvezl také elektroniku a spoustu dalších věcí. „Vyraboval dokonce i špajz pod schody, kde měla Iveta hromadu nerozbalených dárků, které dostala. Kávovary, hrnce, pečící mísy,“ vypráví zvukař, kterému prý Rychtář také nabízel, aby si něco z toho vzal. Což odmítl. „Bylo mi z toho na blití,“ uzavřel Stanislav.





Přečtěte si
mpads
19. 1. 2015 • 02:25

ararat Trvání manželství. Co bylo před, toho se Rychtář vzdal s dohodou předmanželské smlouvy, která byla na majetek v domě . O tantiémy rozhoduje soud. Pokud byl dům dán závěti Arturovi, patří mu i celý nárok i na majetek v domě, pokud Rychtář nedoloží co za těch 7 měsíců pořídil do domu.

mpads
19. 1. 2015 • 02:05

ararat Odkdy zločinec dědí? Může být vyloučen z dědictví,když na Rychtáře je žaloba rodiny a Artura vůči smrti Ivetě. Na Ivetě se dopustil s porušením zákona o lécích a neposkytnutí první pomoci. Iveta navíc měla předmanželskou smlouvu. Takže dědictví 7 měsíců a když bude odsouzen jeho dědictví padá a může se ze.srat. Proto všechno trvá.

ararat
18. 1. 2015 • 22:03

sedm měsíců a na to si přišel jak proboha

ararat
18. 1. 2015 • 22:02

ale ani ty nejsi odborník

ararat
18. 1. 2015 • 22:00

Rychtář byl právoplatným manželem,a tudíž dědictví náleží oběma,bude záležet co zanechala v testamentu,zda to nějak odkázala Rychtáři a něco Arturovi...Jen tím chci říci,že nárok dědit má i Rychtář

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.