Vytočený Pohlreich se obul do zhovadilosti Čechů: Určitě tušíte kvůli komu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vytočený Pohlreich se obul do zhovadilosti Čechů: Určitě tušíte kvůli komu!

Na Pohlreicha už toho bylo moc.
Na Pohlreicha už toho bylo moc. (TV Prima)

Někdo by si mohl myslet, že nevraživost mezi hubatým televizním šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem (57) a tzv. kuchyňským experimentátorem Láďou Hruškou (36) je osobní. Je to ale trochu jinak. Pohlreichovi jde hlavně o děsivé dopady, které má kuchtíva činnost na stravování a myšlení části obyvatelstva.

Představte si, že celý život zasvětíte vaření a osvětě, aby lidé jedli lépe a zdravěji. Následně se jako blesk z čistého nebe vynoří televizní konkurent, který neváhá dělat játrové knedlíčky z levné paštiky, pizzu peče za špaget a sushi připravuje z toastového chleba. Hotový postrach výživářů a dietologů. Přesně tohle je jádrem sporu mezi Zdeňkem Pohlreichem a Láďou Hruškou.

Hvězda Ano, šéfe! nekritizuje kuchtíka jako osobu, protože je mu jasné, že v tomto případě jde o práci a nemalé finanční zisky. O jeho výtvorech v kuchyni se Pohlreich bavit nechce, nicméně jasně říká: "To, co dělá, je směšné. A jeho úspěch je důkazem určité dávky zhovadilosti části populace." Skvělá prodejní čísla mluvící o více než 300 tisících kusech nové Hruškovy knihy po dvou a půl měsících na trhu, mu bohužel dávají za pravdu. Slávou a miliony opojený Láďa si ze Zdeňkovy kritiky nic nedělá ani poté, co se televizní kuchař ve svém pořadu oblékl do rondonu s přeškrtnutou hruškou. "Kdyby ta měl můj obličej, tak bych se hodně smál. Rád si dělám legraci sám ze sebe a nmyslím, že i pan Pohlreich to bere sportovně. Každý přece víme, že vaříme pro jinou sortu diváků," říká Hruška, který se jinak považuje za jednoho z Pohlreichových fanoušků a svými "dobrotami" se doma rozhodně nekrmí.



Přečtěte si
majojo
19. 5. 2015 • 18:25

Ostatně ani cena nezaručuje, že za ni dostanete poživatelné jídlo. To co jsem jedla u Pohlreicha v nóbl restauraci, byl takovej blaf stokrát převařenej a ohřátej v mikrovlnce, že se to televizí zprostředkovat nedá. Leda záběry na obličeje vděčných zákazníků. Ty mluví za všechno.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.