Drsná slova Janka Ledeckého: Stydím se za to, že jsem Čech! Proč to říká? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Drsná slova Janka Ledeckého: Stydím se za to, že jsem Čech! Proč to říká?

Janek Ledecký je znechucený.
Janek Ledecký je znechucený. (Marek Pátek / Aha)

Nad politikou se dnes rozčiluje kde a kdo a výjimkou nejsou ani umělci. Janek Ledecký nachází pro její představitele velmi tvrdá slova, což ho nutí pochybovat i o   vlastním češství.

Zpěvák v rozhovoru pro Frekvenci 1 odpovídal na dotaz, za co se nejvíc stydí. Jeho odpověď se netýká kariéry, chyb ve výchově či trapasu z mládí. „Tak jako obecně musím říct, že se občas stydím za to, že jsem z Česka. Většinou kvůli naší politické reprezentaci. Teď nebudu zbytečně konkrétní, protože ta politická reprezentace je odrazem té společnosti, ve které jsme,“ vysvětluje zpěvák a mnoho lidí s ním bude určitě souhlasit.

A kde vidí problém? „Největší brzda a bolest té demokracie je ten samotný princip, který už ve starém Řecku fungoval tak, že Sokrata na smrt poslali demokratickým procesem svobodní athénští občané. Díky tomu máme v té nejvyšší reprezentaci jako prezidenta člověka, pod kterého se nemůžu podepsat, protože to je můj prezident, i když jsem ho nevolil,“ říká muzikant.



Autor:  mpa

Přečtěte si
reiner
23. 8. 2015 • 12:33

Kde si asi myslí, že by jinde prorazil? Múže být za Čechy rád.

ararat
6. 12. 2014 • 09:14

boženo já se nenarodila ze stříbrnou lžičkou,ale ze zlatou lžící,a že ty máš vzdělání? a jaké pak...čímpak jsi vysoká amatérská? a co se týče výchovy ano jsi nevychovaným spratkem

ararat
6. 12. 2014 • 08:11

šlápoto,máš sice vize,ale blbé,ale klidně si to mysli.alespoň se bavím,jak bys mi chtěla ublížit,ale to se tobě niky nepodaří

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.