Martha Issová se slzami v očích: Strach o rodinu! Co říká o muslimech? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Martha Issová se slzami v očích: Strach o rodinu! Co říká o muslimech?

Podle Marthy Issové je nejhorší skutečnost, že zla války vždy odnášejí obyčejní lidé.
Podle Marthy Issové je nejhorší skutečnost, že zla války vždy odnášejí obyčejní lidé. (Foto: Aha! - Martin Hurda)

Na zemi Blízkého Východu má herečka krásné vzpomínky z dětství a při pohledu na to, co se dnes v Sýrii děje, se neubrání pláči. I proto, že v zemi zmítané nezvladatelným válečným konfliktem kultur a zájmů, má velkou část rodiny. Pochází odtamtud její tatínek, režisér Moris Issa.

Jak zemi uprostřed krvavé krize vnímá? Z dětství si ji pamatuju jako otevřenou zemi s veselými, vřelými a radostnými lidmi. Nebyl to regulérní obraz, protože byl nahlížen očima dítěte ze socialistického Československa na prázdninách, ale jedno vím: že se neřešilo, kdo je kdo. Nábožensky. Válka se vždycky nejvíc dotkne lidí, kteří jen chtějí žít normální život. Naše rodina tam je veliká. Ve spojení jsme e-mailem," rozplakala se Martha Issová (33) během rozhovoru pro web Maminka.cz.

Podle Issové nepřicházejí tamější problémy z rozhodnutí obyčejného obyvatelstva. "Já osobně neznám muslima, který by války a násilí schvaloval. Nikdo neví, kdo jsou ti, kteří to vyšroubovali až k vražednému šílenství. K té nejhnusnější a nejpodlejší válce vedené proti lidem, kteří nikomu nic neudělali. Nikdo už neví, kdo je s kým a kdo za co bojuje, operují tam tisíce frakcí, je to šílenost, zmar, děs," říká herečka.
Martha sama uznává, že současná situace v Sýrii je semeništěm nejhorších lidských vlastností: "Je mi smutno z toho, co se děje. Nejvíc se ale děsím toho tichého tlaku ve vzduchu. Tohle je to nejhnusnější na všech totalitních a radikálních systémech. Že se člověk bojí o věcech mluvit otevřeně, aby pak za něj jakkoli nepykali jeho blízcí. A ten strach pak vytváří živnou půdu pro to nejhorší, co v člověku je. Násilí vždycky bude plodit jen další násilí."



Přečtěte si
haf1haf
25. 6. 2017 • 14:52

Haha, existují "hodní" muslimové, kteří by nedělali teroristické činy. Oni jen schvalují kamenování, šáriu, obhajují mlácení žen, provádějí halal porážky zvířat a ve jménu Alláha se musí rozmnožovat po zeměkouli a odstraňovat ostatní.

taktone
24. 1. 2016 • 13:12

Isová je přiblblá kur.wa a je to jen héééerečka

lepo
23. 12. 2014 • 06:51

Nesnáším tuto osobu!! Bezcharakterní, nesympatická!

ararat
12. 12. 2014 • 19:31

oxyllis no právě,že význam slova hold a nebo holt nevíš,a když udělám chybu,tak se za to nestydím a ještě se ti zasměji,když na to reaguješ,když sama děláš chyby,jsi trapná a srandovní

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.