Koupí si Krajča i komunisti? Prodejný zpěvák vymetl kde co, za peníze udělá cokoliv! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Koupí si Krajča i komunisti? Prodejný zpěvák vymetl kde co, za peníze udělá cokoliv!

Krajča a Babiše spojují peníze a politika. Doslova...
Krajča a Babiše spojují peníze a politika. Doslova... (Foto: Aha! - Ladislav Křivan)

Dokud měl v minulosti Richard Krajčo z kapely Kryštof u teenagerů nálepku idola a mezi dospělými spíše sukničkáře, šlo stále do jisté míry o image romantického idealisty a umělce.  Jenže mezi hudebníky, fanoušky i laiky se nyní rozhořela debata, jak je to s propojováním byznysu a kultury, případně jestli je správné, aby známý umělec propagoval politické uskupení a v důsledku svým vlivem někomu přihrával nové voliče. Něco takového je však  běžné, proč tedy tolik emocí?

Kryštof Agrokemp
Sociální sítě v posledních týdnech zažili střet dvou táborů fanoušků a především jejich oblíbených interpretů. Na jedné straně moderní "hipík" Tomáš Klus a na té druhé občasný kazatel morálky Richard Krajčo. Klus kritizuje napojení kolegových hudebních aktivit na svět politiky a velkých peněz, konkrétně spojitost mezi Agrofertem Andreje Babiše a úspěšným festivalem Kryštof Kemp. Za sponzorování finančně nákladného projektu Krajčo otevřeně podpořil volební kampaň hnutí ANO a Tomáš Richardovi nemůže zapomenout, že na meetingu strany točil voličům zmrzlinu a s ministrem financí se promenáduje jako nejlepší kamarád.


Jde o názor nebo o peníze?
Záležitost se znovu dostává na přetřes, když kapela Kryštof vystoupila na oslavě šedesátin Andreje Babiše. Někomu může připadat, že Richard Krajčo dokáže vždy stát na straně úspěšných a mocných, nehledě na to, co dotyční hlásají. V minulosti se zpěvák mnohokrát veřejně vyjadřoval ke svým politickým preferencím, které udivují svou až neuvěřitelnou pružností napříč politickým spektrem. Tábor Krajčových odpůrců mu vytýká názorovou prostituci a prodejnost. Třeba na tom něco bude, ale není ostravský zpěvák především velmi dobrým obchodníkem?
Obdiv k mocným
Vždy se rád ukazoval ve společnosti mocných a především úspěšných a populárních osobností. Politici přicházejí a odcházejí, jen Krajčo zůstává, dalo by se říct. V roce 2002 byl nadšeným voličem ČSSD a pózoval s nejvnadnější a nejpopulárnější političkou Petrou Buzkovou. "Vždy jsem Petru obdivoval," vyznával se upřímně hlavě kandidátky socdemu do Sněmovny. Pak se něco stalo a v roce 2008 už viděl mladík svět novou optikou, když se sblížil s tehdy ještě oblíbeným primátorem za ODS Pavlem Bémem. Oba chtěli v Praze olympijské hry a zpěvák se nechal slyšet: "Volil bych ODS, reformy jsou přece nutné." Bezpáteřní oportunista nebo zdatný byznysmen?
V roce 2013 se hlasitě postavil za prezidentského kandidáta Schwarzenberga z TOP 09, kterého označil za ušlechtilého člověka. "Byl bych rád na svého prezidenta zase pyšný. Nejlepší volba," přesvědčoval Krajčo. Ve zdánlivě nesouvisející kauze kolem zmanipulovaného hlasování soutěže Český slavík se vyhranil proti většině svých kolegů a rappera Řezníka nepodpořil. Opět pragmatická volba vlivnější strany? O aktuálních konexích na hnutí ANO jsme psali na začátku. Takže o co jde? Je Richard Krajčo prospěchář a bez okolků bere od kohokoliv, kdo dává, nebo je opravdu možné absolvovat takové názorové veletoče a být stále tím upřímným hledajícím správňákem. Na to ať si každý odpoví sám...

Přečtěte si
trhnisinadledvinkou
29. 10. 2014 • 10:54

ten je prodejnej jak zaňáková... akorát asi blbě hulí, tak holt letos medajli nedostal

kozinozka
21. 10. 2014 • 17:01

Jakmile si media koupili cizáci, bylo jasné, že bude cenzura. A taky je jako za první totality. Kdo a proč by propagoval KSČ ? Komunisti, kteří fakticky nikdy ani komunisty nebyli a vůbec žádný politický názor neměli ale jen helkali výhody, tak ti podnikají a jsou dodnes rakovinou národa. Většina zbohatlíků nestojí za nic ./ vyjímka potvrzuje pravidlo/

kozinozka
21. 10. 2014 • 16:57

O Gottovi to nikdo moc nepíše, a že to je korouhvička. Ale myslím, že zpěvák a herec ,pokud neleze do politiky, být prodejný i může.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.