Smrt vdovy po režisérovi Krejčíkovi (+95): Pohřebáci bušili na dveře, když ještě žila. Kdo je vlastně zavolal? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Smrt vdovy po režisérovi Krejčíkovi (+95): Pohřebáci bušili na dveře, když ještě žila. Kdo je vlastně zavolal?

Vlasta Krejčíková nedávno následovala svého manžela...
Vlasta Krejčíková nedávno následovala svého manžela... (Foto Aha! – Karel Kopáč, ara)

Dokáže si představit, že na vás někdo zavolá havrany, i když jste ještě naživu? To se stalo vdově po režisérovi Krejčíkovi Vlastě (+95). Její dcera ji přivezla minulý týden z vyšetření, ale zesláblá paní bohužel doma zkolabovala. Pak se začaly dít divné věci.

Kolapsu přihlížela nejen dcera vdovy, ale i její manžel. Ten ihned zavolal záchranáře, nicméně resuscitace byla neúspěšná. „Přijela pohřební služba. Nikdo ji nevolal, chtěli jsme se s maminkou v klidu rozloučit,“ řekla Blesku rozzlobená dcera Jiřina.

Kdo tedy pohřebáky nakonec zavolal a proč přijeli tak rychle? „Volala nás záchranná služba. Byli jsme povoláni k převozu paní na pitvu a rodina řekla, že převoz zajistí firma, kterou si zavolají sami,“ řekl Martin Uzel z pohřebního ústavu Helfi.

Záchranná služba podle mluvčí Jiřiny Ernestové postupovala podle předpisů. Ten brzký příchod byla ale poněkud podezřelý a často se v kuloárech zmiňuje i odvrácená stránka pohřebnictví. Často prý probíhá mezi soukromými firmami »boj o nebožtíka«, neboť ten, kdo první získá tělo, dostane peníze. Na sebe tak mají být napojení záchranáři a pohřebáci. „Je to byznys!“ řekl k těmto případům zdroj Blesku.

Zaměstnanci pohřební služby Helfi říkají, že přijeli až po odjezdu lékaře. „Mezi oživováním byla ještě hodinu pauza než přijel koroner. Někdo, kdo vypíše ohledací listy. Lékaři tam byli minimálně dva, než jsme přijeli my. Když jsme přijeli, tak žádný zdravotnický personál na místě nebyl,“ říká posádka.

Dcera vdovy ale pracovníky poslala pryč, rozloučila se s maminkou a až poté si zavolala pohřební službu dle vlastního výběru.



Přečtěte si
prasulka
18. 10. 2014 • 00:22

hejhej
17. 10. 2014 • 13:40

Pohřebnictví ? Ani ne tak byznys, jako hyenizmus.!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.