Naštvaná Mirka Čejková (52): Je mi jedno, že na mě křičí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Naštvaná Mirka Čejková (52): Je mi jedno, že na mě křičí!

Mirka Čejková se věnuje práci pro druhé a na závistivé řeči nedá.
Mirka Čejková se věnuje práci pro druhé a na závistivé řeči nedá. (: ČTK)

Že jste o ní dlouho neslyšeli? To neznamená, že bývalá top moderátorka televizních zpráv nic nedělá. Naopak! Sympatická dáma hodila za hlavu problematické manželství a dnes žije naprosto odlišným životem. Pomáhá totiž lidem!

Moderátorka? Tak to už dávno ne. Mirka Čejková se stala ředitelkou Nadačního fondu pro protonovou terapii, Zkráceně a jednoduše se začala věnovat lidem ohroženým rakovinou a především malým dětem. Sama říká v aktuálním čísle Sedmičky: "Neumím si představit, že bych šla s dítětem, které má nádor, k doktorovi a on mi řekl: 'Dobře, my jsme se pokusili ho vyléčit, ale je mentálně postižené, nedá se nic dělat.' A až pak bych se dozvěděla, že se tomu dalo předejít." Podle jejího názoru to vše lze řešít jinak, také díky jejich organizaci.


Kritiku nebere
To je, co si budeme vyprávět, celkem pozitivní posun. Pochopitelně byla za takovou aktivitu po zásluze potrestána. Prý se snaží jako parazit na neštěstí druhých zviditelnit. "Mně je jedno, že na mě křičí, že si na tom dělám nějakou svou reklamu. Kdyby doktoři, kteří proti protonové léčbě bojují, dělali svou práci a těm pacientům o naší léčbě řekli, tak by nemuseli být žádné osvětové kampaně."
Do televize už nechce
Třikrát rozvedená sympaťačka má ke své práci svérázný přístup. "Já myslím, že to není o mém návratu na televizní obrazovku. Je to o tom, že mě baví někoho zachraňovat, a jak řekl můj kamarád, je lepší zachraňovat onkologicky nemocné pacienty než nevhodné chlapy," podotkla s nádechem černého humoru Mirka Čejková.

Autor:  moc

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.