Josef Rychtář zase u soudu: Dostal 18 měsíců vězení! Za zbití Dariny... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Josef Rychtář zase u soudu: Dostal 18 měsíců vězení! Za zbití Dariny...

Darina Nová
Darina Nová (Foto Aha! – Pavel Machan, Marek Pátek)

Už jednou byl vdovec po tragicky zesnulé Ivetě Bartošové (†48) odsouzen za zmlácení exmanželky Dariny Nové (56). Jenže se odvolal, a tak soud musel projednat celou záležitost znovu. Přestože se nedostavil ani on, ani ona, soudkyně v jejich nepřítomnosti vynesla rozsudek: Josef Rychtář (56) je vinen!

Hotové peklo zažila Darina v srpnu 2012. Rychtář prý přišel domů do Říčan opilý i se synem a chtěl po ní pusu a další intimní věci. Odmítla ho, následně mu šla však uvařit kafe do firmy, která leží na stejném pozemku jako jejich dům.

„Vtom mu zavolala Iveta a on před ní o mně mluvil velmi hanlivě. Ohradila jsem se proti němu, ať o mně takhle nemluví, a on mi dal facku. Tu jsem mu vrátila, a to jsem neměla dělat. Tím se spustila sprcha ran a pěstí do hlavy. Začala mi téct krev, ale on nepřestával. Škrtil mě a tlačil mě do koupelny. Jediné, na co jsem v tu chvíli myslela, bylo, že nesmím upadnout,“ šokovala letos v červenci u soudu Darina Nová. Podle Rychtářova obhájce prý jen omylem spadla ze schodů.


Včera byl Rychtář obžalovaný nejen za ublížení na zdraví, ale také z porušování domovní svobody. Toho se podle soudu dopustil, když loni v červenci bez dovolení násilně vnikl do domu Zdeňka Macury (40) v domnění, že tam vězní Ivetu Bartošovou (†48).

„Pan Rychtář byl obžalovaný za dva činy. Navrhl jsem obecně prospěšné práce, soudkyně ovšem rozhodla jinak,“ řekl advokát Dariny Nové. Soudkyně tresty sečetla a následně původní podmínku z deseti měsíců s odkladem na jeden rok zvýšila na 18 měsíců s odkladem na tři roky.

I tentokrát se Rychtářův právník na místě proti tomuto rozsudku odvolal s tím, že své odůvodnění zašlou soudu do sedmi dnů.

Bude i platit!
Vedle 18 měsíců odnětí svobody soudkyně Rychtářovi dala i peněžitý trest. Exmanželce Darině Nové musí zaplatit škodu 10 080 Kč.

Přečtěte si
hejhej
24. 9. 2014 • 16:53

javascript:%20insAtCur(document.getElementById('frmCont'),%20'%20%20')

hejhej
24. 9. 2014 • 10:01

blanka19: Iveta, kdyby nechlastala , tak by si Rychtáře neopřela ani kolo.O ní už měl zájem jenom prašivý Rychtář a pomohl jí k sebevraždě svým hnusným chováním a "opatrováním".

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.