Student-dárce to přehnal s aktivitou: Zemřel ve spermobance! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Student-dárce to přehnal s aktivitou: Zemřel ve spermobance!

A pak že pracovat rukama je zdravé!
A pak že pracovat rukama je zdravé! (Foto: Aha! - ara)

Čínský student medicíny Zheng Gang (†23) položil život na oltář vědy. I když trochu netradičním způsobem…zemřel na infarkt ve spermobance!

Zheng byl horlivým zastáncem darování semene. Činnost nevnímal pouze jako příjemnou brigádu, ale jako příspěvek vědě. Dokonce vyzýval ostatní spolužáky, ať následují jeho příkladu a udělají něco pro »veřejné blaho« .

Všeho moc škodí

Během deseti dnů se rozhodl přispět svou troškou do mlýna již počtvrté a to byla smrtelná chyba! Doslova. Když Zheng ani po dvou hodinách nevycházel z místnosti, kde měl vzorek vyprodukovat a neodpovídal na otázky, zaměstnanci vtrhli do pokoje. Mladého muže nalezli v bezvědomí na podlaze. Bohužel nepomohla ani okamžitá resuscitace a doktoři studenta prohlásili za mrtvého. Příčinou smrti byl zřejmě infarkt, když si Zheng prohlížel hanbatý časopis. Přes protesty otce, který požadoval pitvu, bylo studentovo tělo spáleno o den později.

Rodina zuří

I když se incident stal již v roce 2012, na veřejnost se dostal až nyní. Rodina mrtvého studenta medicíny totiž univerzitu žalovala a chtěla po ní bezmála 14 milionů korun! Soudce ale pozůstalým přiřkl pouze 657 tisíc korun jako kompenzaci a 277 tisíc za pohřeb. Manželka tragicky zesnulého Zhenga, která též studuje na univerzitě, dostal slevu na školném ve výši 70 tisíc korun. Univerzita ji také slíbila, že ji pomůže s hledáním práce.


Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.