David Švehlík hraje soudce, ale...sám má trauma z neúspěšného soudu o dceru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

David Švehlík hraje soudce, ale...sám má trauma z neúspěšného soudu o dceru!

Seriálové téma se Švehlíka týká osobně. Po nevěře manželky Jitky Schneiderové se s ní soudil o dcerku Sofii.
Seriálové téma se Švehlíka týká osobně. Po nevěře manželky Jitky Schneiderové se s ní soudil o dcerku Sofii. (Foto: Aha! - Ladislav Křivan, Pavel Machan, Marek Pátek, Jan Tůma, koláž Ahaonline.cz)

Staré rány otevřela Davidu Švehlíkovi (42) jeho role soudce Adama Klose v novém seriálu České televize Život a doba soudce A. K. V premiérovém dílu Osamělost totiž řešil svěření tříletého děvčátka do péče rodičů. Sám se přito před dvěma roky soudil o malou dceru!

„Scénárista a režisér se snažili vybrat případy s velkým dopadem. Nejsilnější jsou pro mě asi ty příběhy, kde se řeší svěření dítěte do péče jednoho z rodičů,“ svěřil se syn Aloise Švehlíka (75).

Sám si prošel tím samým. Osm let byl ženatý s herečkou Jitkou Schneiderovou (42), ta mu však nasadila parohy s manažerem Davidem Císařem (39). Manželé se v roce 2012 rozvedli a soudili se o péči dcery Sofie Anny (8), která je nakonec v hlavní péči matky. Exmanželé spolu ale celkem vycházejí a dcerku si pravidelně půjčují.


I přes nepříjemnou zkušenost, která se mu díky prvnímu dílu opět vrátila na mysl, si Švehlík natáčení nemůže vynachválit. „Ta práce mě hodně bavila. Na nabídku hrát soudce jsem kývl po přečtení scénáře,“ prozradil David, který tak měl po Kriminálce Anděl, kde hraje vyšetřovatele Tomáše Benkovského, možnost poznat zblízka i právnické prostředí. Jedno však ví jasně. „Soudcem bych nikdy být nechtěl!“ řekl herec, kterého jste jako soudce A. K. mohli poprvé vidět včera večer na ČT1. O čem bude seriál?

Třináctidílný seriál o životě a době soudce A. K. vypráví dramatický příběh mladého muže, složitě se prodírajícího civilními soudními spory, charakteristickými pro současnou společnost. „Jde o občanskoprávní spory, které ovšem mohou být někdy dramatičtější a drsnější, než trestní,“ prozradil David Švehlík.



Přečtěte si
aurora45
23. 9. 2014 • 12:32

pro znalec: tak se koukej dál na tvoje oblíbené jednoduchosti v komerčních TV, v tom asi znalec jsi

1pravda1
2. 9. 2014 • 11:25

Vážně? Že tam nehraje Kostková, Smutná, Postránecký a další? Jste naprosto mimo.

1pravda1
2. 9. 2014 • 11:25

Velmi zajímavý seriál, prostě jiný, jak už to někdy na ČT bývá.

mikimi
2. 9. 2014 • 11:11

A mě se naopak tenhle seriál líbí, alespoň soudě podle prvního dílu. Jiné zpracování, právě že jiné obsazení, než je v poslední době všude možně, hlavně dialogy, které jsou trochu reálnější, než je v současné době v jiných seriálech. Seriály typu reality nemam ráda, přijde mi to hrozně umělé, to radši opravdové herectví.

znalec
2. 9. 2014 • 10:45

pitomý seriál, nešikovně udělaný, když chtěli předvádět soudní případy, stačil by pořad typu TV JOJ Súdna sieň, a ne zase vytvářet další monstrózní seriál s profláknutými protagonisty vypůjčenými z ostatních seriálů z kterékoliv z ostatních televizí...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.