Vánoce trochu jinak: Bramborový salát s pečenou paprikou, cuketou a žampiony

Není snad nikdo, kdo by se aspoň trošku netěšil na Vánoce. A s námi se tetelí i naše tukové buňky... S nimi totiž přichází nejen hromady laskomin, ale také jedna z nejdůležitějších částí českých Vánoc. Bramborový salát.
400 g uvařených brambor typu A • 2 červené papriky (nebo jedna červená a druhá žlutá) • 1 menší cuketa • 6 menších žampionů • 2 stroužky česneku • 2 lžíce stolního oleje • 3 lžíce vinného octa • 1 lžíce gurmánské hořčice Hellmann´s • sůl • čerstvě drcený pepř • 4 lžíce majonézy Hellmann´s
Papriku rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kusy. Cuketu nakrájíme na 0,5 cm kolečka, žampiony dle velikosti na čtvrtky nebo půlky, česnek na tenké plátky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a zeleninu postupně opečeme dozlatova, tak aby uvnitř zůstala křupavá. Vložíme ji do mísy. Přidáme najemno nasekaný česnek, ocet, sůl, pepř, hořčici a majonézu. Dobře promícháme. Nakonec opatrně vmícháme na plátky nakrájené brambory. Salát necháme alespoň hodinu v chladu odležet.