Ridiho letní recepty! 9. díl: Špagety s parmazánem chudých! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Ridiho letní recepty! 9. díl: Špagety s parmazánem chudých!

Emanuel Ridi připravil čtenářům Aha! dnes rovnou dvě dobroty.
Emanuel Ridi připravil čtenářům Aha! dnes rovnou dvě dobroty. (Aha! – Martin Pekárek, Foto TV Prima – Tomáš Mikule)

V polovině týdne si s Emanelem Ridim (36) uvaříme lehké a rychlé špagety, jak je mají v tomto ročním období »Manu« i jeho žena rádi. Populární šéfkuchař dnes přidává i další skvělý recept na spaghetti alla pescatora neboli špagety po rybářsku. Dobrou chuť.

..

Potřebujete (na 4 porce):

  • špagety
  • sušená rajčata
  • česnek
  • kapary
  • olivy
  • petrželku
  • panenský olivový olej
  • čerstvou strouhanku
  • hrubou sůl

Na oleji si osmažíme celý stroužek česneku (můžeme ho pak odstranit) a pokrájená sušená rajčata. Přidáme kapary a olivy. Mezitím si ve velkém množství osolené vody uvaříme špagety al dente (na skus). Porci scezených těstovin vyklopíme do pánve, prohřejeme a protřepeme s olejovým základem. Přidáme petrželku a nakonec nasucho osmaženou strouhanku. Je to výborná finesa, která dodá jídlu chuť parmazánu. Sýr je drahý a využití starého pečiva je způsob, jak těstoviny dochutit a dodat jim křupavého efektu. Jak říká Emanuel, prostá jídla chudých jsou nakonec ta nejlepší.

Nezbývá než se zakousnout.

A ještě recept navíc: Spaghetti alla pescatora!

Tentokrát si pro nás šéfkuchař Emanuel Ridi přichystal ještě jeden recept. Vyzkoušejte jeho zamilovanou pochoutku špagety po rybářsku. Jde o lehký a jednoduchý recept, který polaská jazýček i těch největších labužníků.

Potřebujete:

  • 400 g špaget
  • 800 g mušlí slávek
  • 400 g mušlí vongole
  • 320 g kalamárů
  • 8 krevet
  • 400 g cherry rajčat
  • 2 dcl bílého vína
  • 2 stroužky česneku
  • petrželku
  • olej extra virgin
  • sůl

Kalamáry očistíme (odstraníme páteř, zoubek a oči) a nakrájíme na kousky. Očistíme také mušle a krevety. V pánvi na oleji osmažíme stroužky česneku, přihodíme mušle a necháme restovat. Jakmile se otevřou, přidáme ostatní plody moře, zalijeme bílým vínem a přímo do pánve vhodíme špagety. Rozprostřeme je, podle potřeby zalijeme vodou a necháme vařit. Česnek odstraníme a po chvíli přidáme nakrájená cherry rajčata. Jakmile budou špagety al dente (na skus), ozdobíme je nasekanou petrželkou, podle chuti dosolíme, zakápneme olejem a můžeme podávat.

Špagety s mořskými plody jsou pro našince vpravdě exotickou krmí.

Zítra: Zkaramelizovaný ananas

 

 

 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.