Večeře s Aha! Což takhle dát si... Bazalkové nudle s uzeným pstruhem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Večeře s Aha! Což takhle dát si... Bazalkové nudle s uzeným pstruhem!

 (Česká televize, ara)

Kluci v akci mají v oblibě italskou kuchyni a dokážou vám, že špagety nemusí být jen nouzovým jídlem ve chvíli, kdy nestíháte připravit nic lepšího. S jejich pstruhem a domácími těstovinami své hosty doslova ohromíte. Exotickou chuť dodá kombinace špenátu a ricotty.

Vaří: Kluci v akci Filip Sajler a Ondřej Slanina

Domácí nudle

Bazalku nasekáme najemno a smícháme s moukou, vejcem, olejem, solí a trochou vlažné vody v hladké a tuhé těsto. Těsto nechte přinejmenším půl hodiny odležet. Poté z něj vyválíme tenký plát, z něhož krájíme širší nudle, které vaříme na skus v osolené vodě s trochou oleje.

Směs na těstoviny

Na másle orestujeme nasekaný česnek. Přidáme k němu kousky uzeného pstruha a spařeného a vymačkaného špenátu. Smícháme s ricottou a podle chuti osolíme a opepříme. Dobře promícháme a klademe na připravené domácí těstoviny.

Suroviny na 4 porce:

Domácí nudle

  • snítka čerstvé bazalky
  • 200 g hladké mouky 00
  • 2 vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • voda podle potřeby

Směs na špagety

  • 40 g másla
  • 6 stroužků česneku
  • 160 g uzeného pstruha
  • 400 g čerstvého špenátu
  • 100 g ricotty
  • sůl, mletý pepř

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.