Večeře s Aha! Což takhle dát si... Bazalkové nudle s uzeným pstruhem!
Kluci v akci mají v oblibě italskou kuchyni a dokážou vám, že špagety nemusí být jen nouzovým jídlem ve chvíli, kdy nestíháte připravit nic lepšího. S jejich pstruhem a domácími těstovinami své hosty doslova ohromíte. Exotickou chuť dodá kombinace špenátu a ricotty.
Vaří: Kluci v akci Filip Sajler a Ondřej Slanina
Domácí nudle
Bazalku nasekáme najemno a smícháme s moukou, vejcem, olejem, solí a trochou vlažné vody v hladké a tuhé těsto. Těsto nechte přinejmenším půl hodiny odležet. Poté z něj vyválíme tenký plát, z něhož krájíme širší nudle, které vaříme na skus v osolené vodě s trochou oleje.
Směs na těstoviny
Na másle orestujeme nasekaný česnek. Přidáme k němu kousky uzeného pstruha a spařeného a vymačkaného špenátu. Smícháme s ricottou a podle chuti osolíme a opepříme. Dobře promícháme a klademe na připravené domácí těstoviny.
Suroviny na 4 porce:
Domácí nudle
-
snítka čerstvé bazalky
-
200 g hladké mouky 00
-
2 vejce
-
1 lžíce olivového oleje
-
1 lžička soli
-
voda podle potřeby
Směs na špagety
-
40 g másla
-
6 stroužků česneku
-
160 g uzeného pstruha
-
400 g čerstvého špenátu
-
100 g ricotty
-
sůl, mletý pepř