Večeře s Aha! Což takhle dát si... Vepřová žebírka! S cibulovou marmeládou
Na přípravu dnešního jídla si musíte dát čas. Příprava pálivých medových vepřových žebírek s cibulovou marmeládou totiž vyžaduje aspoň 24 hodin. Dnes se tedy můžete na TV Barrandov podívat, jak na to.
Vaří: Radek Kašpárek, šéfkuchař Ola Kala
Suroviny na 4 porce:
-
1,5 kg vepřových žeber
-
4 lžíce dijonské hořčice
-
listová petržel
-
med
-
3 dl světlého piva
-
1 dl vinného octa
-
chilli
-
česnek
-
cibule
Ze surovin připravíme výraznou marinádu, do které vložíme žebra a marinujeme 24 hodin. Poté pečeme v troubě dozlatova nebo na venkovním grilu.
Suroviny na cibulovou marmeládu:
-
5 červených cibulí
-
150 g kvalitní slaniny
-
hořčičné semínko
-
cukr
-
pivo
-
vinný ocet
-
sůl, pepř
Cibuli nakrájíme na kousky a slaninu na kostičky. Společně orestujeme a přidáme hořčičné semínko, cukr, pivo, vinný ocet a podusíme, dokud se veškerá tekutina nevydusí. Ochutíme solí a pepřem.