Večeře s Aha! Což takhle dát si... Vepřová žebírka! S cibulovou marmeládou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Večeře s Aha! Což takhle dát si... Vepřová žebírka! S cibulovou marmeládou

Vepřová žebírka podáváme s chlebem, omáčkou a salátem.
Vepřová žebírka podáváme s chlebem, omáčkou a salátem. (Aha! – Martin Pekárek)

Na přípravu dnešního jídla si musíte dát čas. Příprava pálivých medových vepřových žebírek s cibulovou marmeládou totiž vyžaduje aspoň 24 hodin. Dnes se tedy můžete na TV Barrandov podívat, jak na to.

Vaří: Radek Kašpárek, šéfkuchař Ola Kala

Suroviny na 4 porce:
  • 1,5 kg vepřových žeber
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • listová petržel
  • med
  • 3 dl světlého piva
  • 1 dl vinného octa
  • chilli
  • česnek
  • cibule

Ze surovin připravíme výraznou marinádu, do které vložíme žebra a marinujeme 24 hodin. Poté pečeme v troubě dozlatova nebo na venkovním grilu.

Suroviny na cibulovou marmeládu:
  • 5 červených cibulí
  • 150 g kvalitní slaniny
  • hořčičné semínko
  • cukr
  • pivo
  • vinný ocet
  • sůl, pepř

Cibuli nakrájíme na kousky a slaninu na kostičky. Společně orestujeme a přidáme hořčičné semínko, cukr, pivo, vinný ocet a podusíme, dokud se veškerá tekutina nevydusí. Ochutíme solí a pepřem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.