Pečená ryba s papájou
Čtyři porce bílé tresky pokapte citronovou šťávou, osolte, opepřete a nechte chvíli rozležet. Dejte do pekáčku vyloženého papírem na pečení, na každou porci položte oříšek másla, zvolna pečte v předehřáté troubě, zakryté, asi 15 minut.
POTŘEBUJETE:
■ 4 porce bílé tresky
■ šťávu z 1 citronu
■ sůl
■ pepř
■ 40 g másla
■ 2 lžíce olivového oleje
■ 2 mrkve
■ 1 cibuli
■ ½ zelené a červené papriky
■ 1 papáju
■ 150 ml pomerančové šťávy nebo džusu
■ 1 lžičku škrobové moučky
Na pánvi zahřejte olej, vsypte na něj na nudličky nakrájenou mrkev, cibuli, obě papriky a krátce opečte. Přidejte na plátky nakrájenou, oloupanou papáju. V hrnku rozmíchejte pomerančovou šťávu, 2 lžíce citronové šťávy, lžičku škrobové moučky, sůl, pepř, nalijte do pánve a nechte přejít varem. Ryby rozdělte na talíře, doplňte zeleninou s omáčkou. Podávejte s rýží, těstovinami či bramborem.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi