Pečená ryba s papájou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Pečená ryba s papájou

Čtyři porce bílé tresky pokapte citronovou šťávou, osolte, opepřete a nechte chvíli rozležet. Dejte do pekáčku vyloženého papírem na pečení, na každou porci položte oříšek másla, zvolna pečte v předehřáté troubě, zakryté, asi 15 minut.

POTŘEBUJETE:

■ 4 porce bílé tresky
■ šťávu z 1 citronu
■ sůl
■ pepř
■ 40 g másla
■ 2 lžíce olivového oleje
■ 2 mrkve
■ 1 cibuli
■ ½ zelené a červené papriky
■ 1 papáju
■ 150 ml pomerančové šťávy nebo džusu
■ 1 lžičku škrobové moučky

Na pánvi zahřejte olej, vsypte na něj na nudličky nakrájenou mrkev, cibuli, obě papriky a krátce opečte. Přidejte na plátky nakrájenou, oloupanou papáju. V hrnku rozmíchejte pomerančovou šťávu, 2 lžíce citronové šťávy, lžičku škrobové moučky, sůl, pepř, nalijte do pánve a nechte přejít varem. Ryby rozdělte na talíře, doplňte zeleninou s omáčkou. Podávejte s rýží, těstovinami či bramborem.

Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.