Rybí polévka
Do hrnce s vodou dejte oloupanou cibuli, polovinu očištěné kořenové zeleniny a rybí maso. Osolte, přidejte nové koření, pepř a zvolna uvařte doměkka. Polévku přeceďte, maso z ryby oberte, dejte do misky, přidejte vejce, rozmělněte vidličkou, přidejte nasekanou petrželku, sůl, pepř a zahustěte podle potřeby strouhankou. Udělejte knedlíčky.
POTŘEBUJETE:
■ 300 g kapra
■ 250 g kořenové zeleniny
■ 1 cibule
■ asi 10 cm pórku
■ 100 g hrášku
■ 2 kuličky nového koření
■ 6 kuliček celého pepře
■ 1 vejce
■ zelenou petrželku
■ sůl
■ mletý pepř
■ strouhanku
■ 30 g másla
■ 30 g dětské krupičky
V hrnci zpěňte na másle dětskou krupičku a zbylou na jemné nudličky nakrájenou zeleninu a pórek, zalijte rybím vývarem, vsypte hrášek, uveďte do varu a zavařte knedlíčky. Podle chuti osolte, opepřete a přidejte zelenou petrželku.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi