Fíkové sněženky
Zašlehejte do něj po lžících cukr. Opatrně vmíchejte lískové oříšky, promíchané se škrobovou moučkou a jemně nastrouhanou citronovou kůrou. Na plech vyložený papírem na pečení udělejte lžičkou hromádky. Fíky nakrájejte na dílky, položte je na hromádky, vložte do trouby vyhřáté na 100 až 120 °C a zvolna pečte asi 1 hodinu.
POTŘEBUJETE:
■ 2 bílky
■ 140 g pískového cukru
■ 50 g mletých lískových oříšků
■ 1 lžičku škrobové moučky
■ 1 lžičku strouhané citronové kůry
■ 1 lžíci citronové šťávy
■ asi 5 fíkůZ bílků a citronové šťávy ušlehejte sníh.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi