Vepřové medailonky s jablky a ořechy
Medailonky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme je z obou stran na oleji na pánvi. Pak medailonky vyjmeme a uchováme na teplém místě. Do pánve přidáme máslo, nasekané ořechy, oloupaná, na osminky nakrájená jablka, citronovou šťávu, med, harísu, víno a krátce podusíme.
POTŘEBUJETE:
■ 8 medailonků z vepřové kýty nebo panenky
■ 20 g másla
■ 30 g jader vlašských ořechů
■ 50 ml bílého vína
■ 1 lžíce citronové šťávy
■ 2 lžíce medu
■ ¼ lžičky sušené harísy
■ sůl
■ pepř
■ 1 lžičku oleje
Maso rozdělíme na talíře a obložíme jablky. Podáváme s různě upravenými brambory.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi