Vepřové medailonky s jablky a ořechy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vepřové medailonky s jablky a ořechy

Medailonky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme je z obou stran na oleji na pánvi. Pak medailonky vyjmeme a uchováme na teplém místě. Do pánve přidáme máslo, nasekané ořechy, oloupaná, na osminky nakrájená jablka, citronovou šťávu, med, harísu, víno a krátce podusíme.

POTŘEBUJETE:

■ 8 medailonků z vepřové kýty nebo panenky
■ 20 g másla
■ 30 g jader vlašských ořechů
■ 50 ml bílého vína
■ 1 lžíce citronové šťávy
■ 2 lžíce medu
■ ¼ lžičky sušené harísy
■ sůl
■ pepř
■ 1 lžičku oleje

Maso rozdělíme na talíře a obložíme jablky. Podáváme s různě upravenými brambory.

Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.