Sýrové preclíky s lískovými oříšky
Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva. Přidáme heru, nastrouhaný eidam, jogurt, sůl, lžičku sušené harísy nebo vločky papriky, lískové oříšky a vypracujeme vláčné těsto, které necháme půl hodiny odpočinout.
POTŘEBUJETE:
■ 260 g hladké mouky
■ 1 lžičku prášku do pečiva
■ 150 g hery
■ 70 g jemně nastrouhaného eidamu
■ 2 až 3 lžíce bílého jogurtu
■ sůl
■ 1 lžičku sušené harísy (koření) nebo vloček papriky
■ 70 g hrubě nasekaných lískových oříšků
■ 40 g parmezánu
Pak z těsta vyválíme pramínky, stočíme je do preclíků, rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, posypeme jemně nastrouhaným parmezánem a v předehřáté troubě je upečeme dozlatova.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi