Hubník | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hubník

Houby očistěte a drobně nakrájejte. Na směsi másla a oleje je nejprve opečte a pak poduste do měkka. Nakonec je podle chuti osolte a opepřete. Rohlíky nakrájejte na kostičky, zalijte mlékem a nechte ho vsáknout, pak vmíchejte houby, nasekanou pažitku, žloutky a dobře rozmíchejte.

POTŘEBUJETE:

■ 400 g hřibovitých nebo jiných hub
■ 1 lžíci másla
■ 1 lžíci oleje
■ sůl
■ pepř
■ 4 obyčejné, den staré rohlíky
■ 50 ml mléka
■ pažitku
■ 4 vejce
■ 70 g tvrdého sýra
■ máslo na formičky

Nakonec vmíchejte ušlehaný sníh z bílků. Zapékací misky (nebo jednu velkou) vytřete máslem, naplňte směsí, posypte sýrem, vložte do předehřáté trouby a zvolna upečte dozlatova.

Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.