Musaka se špenátem
Na oleji lehce opečte nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidejte maso, opečte, osolte, opepřete, přidejte koření a duste, až je maso měkké a voda odpařená. Horkou vodou spařte dobře vyprané listy špenátu a nechte je odkapat. Vejce rozšlehejte se zakysanou smetanou, solí a pepřem. Do tukem vytřené zapékací mísy střídavě vrstvěte masovou směs, špenát, smetanu, nakonec posypte jemně nastrouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečte dorůžova.
POTŘEBUJETE:
■ 600 g mletého libového vepřového masa
■ 3 lžíce oleje
■ 2 cibule
■ 4 stroužky česneku
■ sůl
■ pepř
■ 1 lžíci kořenící směsi Adžika
■ 300 g čerstvého špenátu
■ 3 vejce
■ 250 g zakysané smetany
■ 100 g tvrdého sýra
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi