Balíčky z hlávkového salátu
Nakrájejte na jemné nudličky maso, šunku, mrkev a pórek, dobře promíchejte, osolte a opepřete. Saláty rozeberte na listy, krátce je spařte v horké vodě, vychlaďte je, osušte a rozdělte na čtyři hromádky. Na každou položte díl směsi a dobře ji zabalte do listů salátu (můžete ovázat nití).
POTŘEBUJETE:
■ 250 g grilovaného nebo vařeného kuřecího masa
■ 100 g šunky
■ 100 g mrkve
■ 100 g pórku
■ 2 hlávkové saláty
■ 2 lžíce oleje
■ 1 lžičku zeleninového bujonu
■ sůl
■ pepř
V kastrole rozehřejte olej, vložte na něj balíčky, přidejte bujon, nepatrně podlijte a poduste (asi 10 minut) do měkka. Podávejte s dušenou rýží a sladkou sójovou nebo chilli omáčkou.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi