Medailonky s cuketou a rajčaty
Maso nakrájejte na medailonky, lehce naklepejte osolte, posypejte drceným pepřem, zakápněte lžící whisky, lžící oleje, obalte plátky slaniny a nechte chvíli rozležet. Na kolečka nakrájejte cukety a 250 g rajčat. V pánvi rozehřejte lžíci oleje, vložte maso a opečte ho doměkka z obou stran.
POTŘEBUJETE:
■ 1 vepřová panenka
■ sůl
■ drcený pepř
■ 2 lžíce whisky
■ 3 lžíce olivového oleje
■ 8 plátků libové anglické slaniny
■ 400 g mladých cuket
■ 300 g rajčat
■ lžíce sezamových semínek
■ 2 lžíce nasekané zelené petrželky
V druhé pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte sezamová semínka, lehce je opečte, přidejte cukety, osolte a opékejte za stálého míchání 3 až 4 minuty, přidejte rajčata, nasekanou petrželku a krátce prohřejte tak, aby se rajčata ohřála, ale nepustila šťávu. Zeleninu rozdělte na talíře a doplňte opečeným masem. Podávejte samotné s různě upravenými brambory či pečivem.
Fotografie Jiří Poláček, text a výroba Blanka Poláčková