Tostadas
Na oleji opečte mleté maso, okořeňte ho koriandrem, kmínem a poduste doměkka. Když se voda odpaří, přidejte podle chuti chilli koření a frijoles refritos (pečené fazole), promíchejte a prohřejte. Tortilly rozložte na plech vyložený pečicím papírem a nahřejte v předehřáté troubě.
POTŘEBUJETE:
■ 400 g mletého masa
■ 1 plechovku pečených fazolí (frijoles refritos)
■ 1 lžičku koriandru
■ ½ lžičky kmínu
■ sůl
■ 1 balíček malých kukuřičných tortill
■ 100 g tvrdého sýra
■ 1 papriku
■ 1 hlávkový salát
■ 200 g zakysané smetany
■ 3 lžíce oleje
Pak na každou dejte lžíci horké náplně, posypte sýrem, drobně nakrájenou paprikou, salátem a přelijte kysanou smetanou (nebo rajčatovou omáčkou).
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi