Fazolový hrnec
Nakrájejte maso na kostky. Na lžíci másla zpěňte drobně nakrájenou cibuli, přidejte maso a lehce opečte, podlijte, osolte, opepřete a poduste skoro do měkka. Pak přidejte na nudličky nakrájené mrkve, brambory nakrájené na kostky, zelené fazolky a kostku zeleninového bujónu.
POTŘEBUJETE (na 4 porce):
■ 300 g vepřové kýty
■ 1 lžíci másla
■ 1 cibuli
■ 3 mrkve
■ 4 brambory
■ 300 g zelených fazolek
■ 1 kostku zeleninového bujónu
■ petrželku nebo pažitku
■ sůl a pepř
Podlijte půl litrem vody a povařte do měkka. Nakonec posypte nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Text a foto: Jiří a Blanka Poláčkovi