Kulajda | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kulajda

Houby (čerstvé či sušené) uvaříme ve slané vodě s trochou kmínu (nakládané houby vařit nemusíme), slijeme a dáme stranou. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. V mléce rozkvedláme mouku a směs přilijeme k bramborám v okamžiku, kdy nejsou ještě úplně měkké.

POTŘEBUJETE (na 4 porce):

■ 4 velké brambory
■ 4 natvrdo uvařená vejce
■ 200 ml mléka
■ 100 ml smetany
■ 2 lžíce citronové šťávy
■ 1 lžíci hladké mouky
■ 1 lžíci másla
■ hrst nasekaného kopru
■ 1 lžíci nakládaných (nebo čerstvých či sušených, předem namočených) hub
■ 2 lžičky cukru
■ kmín
■ sůl
■ kopr na ozdobení

Přidáme máslo a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Na závěr do polévky vmícháme smetanu, citronovou šťávu, nasekaný kopr, cukr a podle chuti osolíme. Do talíře dáme trochu hub, přidáme na plátky nakrájené vejce, zalijeme polévkou a ozdobíme koprem.

Zdroj: V. Macháček a převzato z knihy Dělená strava z nakladatelství Svojtka&Co.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.