Rajčata plněná rybou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rajčata plněná rybou

Na omáčku oloupeme šalotku a na jemno ji nakrájíme. Prudce ji asi 20 minut vaříme s portským vínem a smetanou, až se část tekutiny odpaří. Mezitím nadrobno nakrájíme rybu. Asi 300 g ryby rozmixujeme se zakysanou smetanou a vejci. Přimícháme zbytek ryby.

POTŘEBUJETE (na 4 porce):

■ 8 pevných rajčat
■ 1 šalotku
■ 50 ml bílého portského vína nebo 50 ml rybího vývaru
■ 150 ml smetany ke šlehání
■ 400 g plátků pakambaly velké (nebo jiné ryby)
■ 200 ml zakysané smetany
■ 2 vejce
■ špetku šafránu
■ 1 velký svazek bazalky
■ 2 lžíce másla
■ 2 lžíce olivového oleje
■ sůl a pepř

Osolíme, opepříme a ochutíme šafránem. Dáme vychladit. Troubu předehřejeme na 225 °C. Otrháme bazalkové listy. Rajčata omyjeme, odkrojíme víčko a vnitřek vydlabeme lžící. Uvnitř osolíme, opepříme a vyložíme několika listy bazalky. Rajčata naplníme rybí hmotou a poskládáme do zapékací nádoby. Na pánvi zpěníme máslo s olejem a rajčata zalijeme. Pečeme 1215 minut. Do omáčky přimícháme zbývající bazalku. Osolíme a opepříme. Omáčkou poléváme rajčata. Podáváme s rýží.

Zdroj: Vlastislav Macháček a převzato z knihy Zelenina z nakladatelství Svojtka&Co.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.