Co s vánočními zbytky? Sněhové pusinky
O Vánocích se v českých domácnostech většinou hoduje a někdy prostě neodhadneme kapacitu strávníků. Co s nesnědeným cukrovím či zbylými kapřími řízky vám poradí Aha!.
Sněhové pusinky
Budete potřebovat: 4 bílky, 300 g cukru moučky
Postup: Bílky vyšleháme dotuha, poté za stálého šlehání přidávámepo částech cukr. Když máme tuhouhmotu, tvarujeme na máslem vymazaný plech pusinky, buď sáčkem se širokou zdobičkou nebo ozdobným lisem na těsto. Nebo jenom stačí udělat lžičkou hrudky. Sněhové pusinky pečeme, nebo spíše sušíme, při 100 –150 °C asi 15 minut a poté ztlumíme asi na 50 °C a ještě asi 10 minut sušíme. Tím, že teplotu snížíme, docílíme toho, že pusinky zůstanou bílé