Vánoční cukroví: Kaštanové biskotky podle Kateřina Gajové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Vánoční cukroví: Kaštanové biskotky podle Kateřina Gajové

Fotografie
Fotografie (internal)

Rok s rokem se sešel a opět se blíží čas vánočních svátků a s ním se nerozdělitelně pojí i čas pečení sladkých dobrůtek. Snad recept zaujme a možná doplní tradici vánočního kuchtění.

Kaštanové biskotky podle Kateřina Gajové

Potřebujete:

150 g celozrnné mouky • 75 g kaštanové mouky (ke koupi ve zdravé výživě) • 1 lžičku sody • 50 g fruktózy • 6 lžic olivového oleje nebo 50 g másla • 1 lžičku skořice • 50 ml bílého vína • kousky čokolády, pinie, nebo rozinky   • třtinový cukr na obalení

Postup:

Smícháme mouky, sodu, fruktózu a skořici (popř. nasekanou čokoládu, rozinky nebo pinie) a vlijeme olej nebo rozpuštěné máslo a víno. Je-li těsto příliš hutné, přidáme vodu nebo sójové mléko. Těsto prohněteme a necháme uležet asi hodinu. Pak vyválíme a vykrajujeme z něj různé tvary, jejichž horní stranu obalíme ve třtinovém cukru (můžeme do něj vmíchat i trochu skořice). Pečeme 15 – 20 minut na 170 °C. Průběžně biskotky kontrolujeme, aby se nespálily.


Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.