Dva muži (†51 a †62) při hádce spadli do Bečvy: Jeden zemřel po vytažení z vody, druhý v nemocnici | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dva muži (†51 a †62) při hádce spadli do Bečvy: Jeden zemřel po vytažení z vody, druhý v nemocnici

O co v hádce šlo, se už nikdo nedozví. Oba muži si to tajemství vzali do hrobu. (ilustrační foto)
O co v hádce šlo, se už nikdo nedozví. Oba muži si to tajemství vzali do hrobu. (ilustrační foto)

V olomoucké nemocnici o víkendu zemřel i druhý ze dvojice mužů, kteří se v pátek odpoledne topili v řece Bečvě v Hranicích na Přerovsku. Muži skončili v řece krátce poté, co se údajně pohádali. Přesnou příčinu smrti obou mužů určí soudní pitva, řekla dnes ČTK krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Oba muže ve věku 51 a 62 let, zřejmě bezdomovce, vytáhli z řeky Bečvy náhodní kolemjdoucí. I přes snahu záchranářů jeden z tonoucích mužů zemřel na břehu. "Druhá osoba byla v těžkém stavu letecky transportována do olomoucké nemocnice, kde však na následky tonutí v sobotu zemřela," uvedla Urbánková.

Policie se nyní snaží zjistit, co předcházelo pádu mužů do řeky. "Podle prvotních informací došlo mezi nimi krátce předtím k rozporu. K řádnému objasnění byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na tři roky," podotkla Urbánková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.