ŠOK! Jeden z útočníků na Hrůzu půjde pravděpodobně na svobodu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

ŠOK! Jeden z útočníků na Hrůzu půjde pravděpodobně na svobodu

Oba útočníky dopadla policie poměrně rychle. Teď to však vypadá, že jeden z nich půjde na svobodu.
Oba útočníky dopadla policie poměrně rychle. Teď to však vypadá, že jeden z nich půjde na svobodu. (Aha! - Jiří Krušina, Marek Pátek, koláž Ahaonline.cz)

Krajský soud v Ostravě už v minulých dnech rozhodl o stížnosti na vazbu, kterou podal jeden z útočníků na zpěváka Michala Hrůzu. Podle informací ČTK bude z vazby propuštěn. Mluvčí soudu Dalibor Zecha tuto informaci zatím nepotvrdil.

"Čekáme na informaci, že rozhodnutí bylo doručeno stranám. V tuto chvíli mohu pouze potvrdit, že soud rozhodl o stížnosti podané devatenáctiletým obviněným 8. srpna," uvedl. Senát rozhodoval o stížnosti pouze jednoho ze dvou útočníků. Mladší z nich podanou stížnost už dříve stáhnul.

Michal Hrůza 16. července vystupoval na ostravském Festivalu v ulicích. Po koncertě trávil čas s přáteli v jednom z barů ve Stodolní ulici. V podniku ale zůstal po půlnoci sám. Později se pak na ulici dostal do konfliktu se dvěma mladíky ve věku 18 a 19 let. Podle dostupných informací se rvali mezi sebou a Hrůza je chtěl uklidnit. Když se rozhodl zavolat policii, oba zaútočili na něj.

Hrůza skončil s krvácením do mozku a v bezvědomí v ostravské městské nemocnici. Tam se podrobil operaci a byl udržován v umělém spánku. Jeho manažerka 29. července potvrdila, že ho lékaři probudili. Policie oba mladíky obvinila z útoku po několika dnech. Obviněni byli z ublížení na zdraví, výtržnictví a vydírání. Skončili ve vazbě. Uvedli, že všeho litují. Tvrdí ale, že si nic nepamatují.

Stav zpěváka se postupně zlepšil natolik, že 11. srpna opustil ostravskou městskou nemocnici. Jeho léčení pokračuje v některém z rehabilitačních zařízení v Čechách.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.