Tragédie týraných zvířat: Ve stáji uhořelo šest koní! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tragédie týraných zvířat: Ve stáji uhořelo šest koní!

Uhasit dřevěnou stáj v plamenech bylo podle hasičů už nemožné.
Uhasit dřevěnou stáj v plamenech bylo podle hasičů už nemožné. (pro Aha!: HZS Liberec)

KŘIŽANY – To byla jatka! Při požáru stáje v Křižanech na Liberecku zahynulo v sobotu ráno šest koní. Zvířata nemohla před plameny utéci a uhořela ve stájových boxech. Oheň napáchal škody za tři miliony korun.

To byla jatka! Při požáru stáje v Křižanech na Liberecku zahynulo v sobotu ráno šest koní. Zvířata nemohla před plameny utéci a uhořela ve stájových boxech. Oheň napáchal škody za tři miliony korun.

Požár propukl v noci. Hasiči k němu vyjížděli v půl čtvrté ráno, a to už hořela celá budova, která se nachází téměř v centru obce. Zachránit stáj už bylo nemožné. Uvnitř uhořelo šest koní, další více než tři desítky koní měly větší štěstí a před ohněm uprchly do ohrady. „Koně, které oheň připravil o střechu nad hlavou, budou provizorně ustájeni v sousedním kravíně,“ řekla zdrcená chovatelka Zuzana Poláková.

Oheň zničil stáje, které patří Občanskému sdružení Rolinka koňský domov důchodců. Toto sdružení se už osmý rok snaží pomáhat nemocným, starým, nechtěným, jatečným a týraným koním, kteří byli odebráni na základě rozhodnutí orgánů státní správy. V současné době se starají o čtyři desítky koní. V Křižanech působí od roku 2005, do rekonstrukce tamního objektu investovalo sdružení nemalé prostředky a úsilí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.