Na pohřbu budou pouštět: Gotta, Muka a Koláře | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Na pohřbu budou pouštět: Gotta, Muka a Koláře

V Divadle Hybernia se konala ve čtvrtek večer tryzna za Karla Svobodu.
V Divadle Hybernia se konala ve čtvrtek večer tryzna za Karla Svobodu. (Aha! – Marek Pátek, Martin Pekárek)

PRAHA – Poslední rozloučení se skladatelem Karlem Svobodou (†68) se uskuteční v úterý 6. února ve 14 hodin ve Velké obřadní síni v pražských Strašnicích. Rozloučit se přijde se slavným hitmakerem nespočet osobností ze světa showbyznysu, nevyjímaje ty, kterým právě Svoboda pomohl ke slávě jako Karel Gott, Petr Kolář či Petr Muk.

A právě tito tři muži věnují slavnému hitmakerovi po jedné z písní, které pro ně složil. Stín katedrál (Muk), Ještě že tě, lásko, mám (Kolář) a baladu Žít v podání našeho nesmrtelného Slavíka Karla Gotta. „Umělci ale Karlovi nezapějí osobně, hudba bude pouštěna z cédéčka. Zpěváci se totiž obávají, že by neunesli emoční pohnutí,“ sdělil nám zdroj, který je s přípravami pohřbu obeznámený. Písně navíc vybírali Svobodovi nejbližší. Song Stín katedrál vybral jeho syn Petr (26), píseň Žít dcera Jana (36) a skladbu Ještě že tě, lásko, mám manželka Vendula (34). Svoboda ji totiž složil před pár lety právě pro ni.

První tryzna za Karla Svobodu přitom proběhla již ve čtvrtek večer v Divadle Hybernia, kde umělci muzikálu Golem vzdali hold svému skladateli. Na tryznu však nebyla pozvaná vdova po Svobodovi Vendula. Mnozí z umělců si totiž myslí, že právě Svobodová nese na sebevraždě svého manžela velký díl viny.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.