Orkán se vrátil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Orkán se vrátil!

PRAHA – Jako by dvě předchozí pohromy nestačily. Nejdříve pustošící orkán Kyrill, který předminulý týden zdevastoval české lesy a stovkám z nás domy. Potom v minulých dnech obrovské přívaly sněhu. A od včerejška Česko ničí další hrůza!


● Vichr a sněžení pustoší Česko!
● Bílá tma způsobila desítky nehod
● Škody jsou zase milionové!

Vichr fičí rychlostí až 125 km za hodinu a k tomu se zase sypou další hromady sněhu. Meteorologové mluví o orkánu a varují, že běsnění neutichne dříve než dnes před polednem!

„Jedná se o velmi intenzivní meteorologický jev, který působí rozsáhlé škody,“ říkají meteorologové. Fičet by mělo přestávat až kolem dnešní jedenácté hodiny, možná dokonce i později.

● Sněhová bouře! Krušné hory a Krkonoše zažily v noci na dnešek pořádnou sněhovou bouři.
● Jazyky uzavřely silnice. Sněžení a především silný vítr komplikují už třetí den dopravu v celé republice. Kvůli sněhovým závějím museli silničáři včera uzavřít dvě silnice na Jindřichohradecku.
● Vichr komplikuje odklízení sněhu. Na otevřených pláních vytváří na silnicích obrovské závěje. Ty omezily i provoz na dálnici D1.
● Není vidět na krok! Husté sněžení a vichr způsobily na mnoha místech republiky tzv. bílou tmu. Řidiči na silnicích viděli jen na metr před sebe.
● Sněžení a závěje ještě dnes! Podle meteorologů bude sněžit a budou se tvořit závěje ještě celý dnešek. Odpoledne bude sněžení v nižších polohách přecházet v déšť se sněhem.
● Bez řetězů nejezděte! To radí policisté pro celou republiku. V nížinách sice prší se sněhem, ale neodklizené silnice jsou zledovatělé a kluzké.
● Dvacet aut v sobě! Dvě hromadné nehody zablokovaly v sobotu dálnici D1. Následky kolizí před 40. kilometrem policie odstraňovala čtyři hodiny. Odpoledne srážka dvaceti aut svedla dopravu z dálnice na starou silnici z Vyškova do Brna.
● Bourali na ledu! Zledovatělá vozovka si vyžádala nehodu na rychlostní silnici na Blanensku. Střetly se čtyři osobní vozy. Dva zraněné odvezla záchranka.
●Lidi uvěznění v autobusu! 15 pasažérů muselo protrpět noc z pátku na sobotu v autobusu zapadlém ve sněhu na Jesenicku. Autobus se 13 důchodci zapadl včera na několik hodin i na Vyškovsku.
● Lyžaři se ale radují! Lyžařské areály mají dobré sněhové podmínky. Ale pozor! Muže v bezvědomí včera zachraňovali v Jizerkách.


Autor: (frr)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.